FAQ

Hier staan de meeste vragen over vers vlees. Maar ook wat feitelijk een hond of kat voor dier is en welke eet behoeftes hebben ze nodig?

Honden en katten die vlees, botten en organen eten, krijgen *alle essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben. Onze formules voldoen altijd aan de minimale eisen die Barf hanteert. BARF is een acroniem voor “Bones And Raw Food” of ook “Biologically Appropriate Raw Food”, waarvan onder andere de Australische dierenarts Ian Billinghurst een groot propagandist is. De term wordt gebruikt om het zelf samenstellen van verse, rauwe voeding voor honden, katten en fretten aan te duiden.

Net als bij ons zijn extra verse ingrediënten altijd welkom in een gezonde voedingsstijl. U kunt, 5 a 10 % vers fruit- en/of **groenten van het totale voer toevoegen. Dat vinden ze extra lekker!

Een rauw bot vinden honden zeer lekker en het draagt bij tot een nog gezondere tanden en bottenstelsel. Een rauw, compleet en heel ei is ook lekker. Zit bomvol extra mooie natuurlijke vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen in.

** Blender de groente kort en blancheer deze kort met kokend water geen zout of suikers toevoegen!

Heeft u extra advies nodig welke groentes en fruit u kunt geven? Dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij beschikken over ruime kennis en ervaringen om u de juiste advies in te geven wat voor extra’s de hond wel of juist niet bij kan eten.

fa4_1

Ooit wel eens een wolf of tijger in een mais of graag veld gezien om het mais of graan op te eten? Nee, en waarom niet! Omdat wolven en tijgers geen knaagdieren zijn en geen spijsverteringsorganen hebben om plantaardige stoffen op een gezonde manier te verwerken of op te nemen in het lichaam.

En toch is dat precies wat “wij” doen met onze eigen huis-wolf, de hond en met onze eigen huistijger, de kat. We voeren ze 85% droge poeder brokken met vele vage smaakstoffen.  Overheersende en slecht verteerbare ingrediënten zijn vooral granen, maïs en rijst. Veelal zitten er onnatuurlijke en synthetische vitamines en mineralen en vage dierlijke bijproducten in verwerkt.

Ingrediënten en grondstoffen/poeders waar de spijsverteringssysteem niet voor is ontwikkeld door Moeder natuur.

Granen en mais zijn feitelijk suikers en suikers kunnen carnivoren niet 123 herkennen vanuit de natuur. Maar toch moeten ze ergens energieën vandaan halen en heeft het lichaam het maar moeilijk mee. Om deze ingrediënten om te zetten naar iets wat ze nodig hebben: energieën. En in het omzetten van deze stoffen daar gaat het juist mis in mee. Het lichaam raakt in de war en er ontstaan op den duur allerlei klachten. Welke klachten zie onderhoudsklachten bij droog voeren.

Mensen worden helaas nog steeds onvolledig en/of onjuist voorgelicht. Vele melden dat honden, katten en fretten wel zijn veranderd in herbivoren en gemakkelijk poederbrokken kunnen eten.

Feitelijk blijven honden, katten en fretten nog altijd een carnivoor en zullen dat ook blijven. De evolutie en domesticatie heeft ze niet kunnen veranderen tot herbivoren of omnivoren. De anatomie van het spijsverteringsstelsel van onze gedomesticeerde hondenrassen blijkt voor 98,5% nog steeds hetzelfde te zijn als van de onderzochte wilde carnivoren!

snoopy_ani

De hond (Canis lupus familiaris) is een gedomesticeerde ondersoort van de wolf. Tijdens de duizenden jaren waarin de hond met de mens optrekt is er veel aan hem veranderd. Het enige wat niet mee is veranderd zijn de organen, de spijsverteringssysteem en natuurlijke eet behoeften. De hond en kat is en blijft een roofdier en eet hele prooidieren. Honden en katten hebben 5 essentiële  ingrediënten nodig: water, vetten, eiwitten en vitamines en mineralen.  Geen suikers en zouten!

Dat houdt in dat ze aan Vlees, Botten en Organen voldoende aan hebben.

Wij bieden een degelijk oergezond en complete vlees voedingen aan: diepvries. Wat uit passie is ontwikkeld door een Soes chef die het beste wilde voor z’n eigen hond. Komt het vlees vooral van kleine, ecologische en/of lokale biologische boeren in Nederland, Deutsland en België vandaan. Deze dieren worden geslacht in gecertificeerde kleine tot middel grote slachthuizen, geselecteerd door onze eigen inkopers, zij kiezen daar hoogwaardig en kwalitatief bewegend en andere delen vlees delen uit. Zo bieden wij de garantie dat wij zicht en controles (be)houden wat er in komt of juist niet inkomt, dat alles vers en eerlijk wordt geproduceerd.

Voor menselijke consumptie en goedgekeurde levers, afkomstig van wild en biologische dieren, dienen voor vele natuurlijke vitamines, mineralen en smaak. Hart, pens van runderen of lammeren, super lekker en vele malen gezonder voor uw huistijger of huiswolf!

Door vlees, organen en botten op juiste wijze te combineren, leveren ze voldoende natuurlijke voedingsstoffen op! Ze leveren vooral echte vitamines, mineralen, vetten en eiwitten op. Net zoals u zelf alles vers bereidt of thuis kookt met natuurlijke ingrediënten. We stoppen er achteraf geen kunstmatige of synthetische vitamines of mineralen in. Carnivoren halen juist uit vlees, botten en organen de voedingsstoffen uit en niks anders erbij!

Een dagelijkse verse vleesvoeding, soms aangevuld met een juiste fruit- of groentemix, draagt bij aan de gezondheid van bijna elke hond of kat. In een heel enkel geval blijkt een hond of kat overgevoelig te zijn voor specifieke voeding c.q. eiwit. In die gevallen bespreken wij met u of met een wederverkoper of ons bureau welke eiwitten of ingrediënten vermeden dienen te worden. En kan er een mix gevonden worden die zo goed mogelijk aansluit bij de individuele wensen van dier en eigenaar. De kans dat uw hond hier tussen zit is bijna nul tot 2%.

Ons concept is eenvoudig, diervriendelijk en passend in deze tijd. Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologisch veehouderijen. Linksom of rechtsom het is 100% puur natuurlijk vleesproduct: BioMa.

We gebruiken ingrediënten van slagerij De groene weg, Amersfoort. De biologische slagers van De Groene Weg maken zich al sinds 1981 iedere dag sterk voor lekker, puur natuurlijk en ambachtelijk vlees. De Groene Weg is opgericht door vakmensen met verstand van het slagersvak en oog voor kwaliteit en duurzaamheid. De slagers stellen hoge eisen aan het vlees en kunnen daardoor een veilig en vooral lekker kwaliteitsproduct garanderen.

logo============================================

Het vlees van wild in BioMa is afkomstig uit de vrije en ongerepte natuur. Zo hebben we soms vlees die een geselecteerde groep jagers hebben gevangen. Recreatief afschieten is hier helemaal niet aan de orde, meer het voorkomen van overpopulatie. Alles wordt in het werk gesteld om het zo acceptabel mogelijk voor mens en dier te maken. BioMa moet een betaalbare, eerlijke, gezonde voeding voor honden en katten blijven.

De mensen zijn de laatste tijd bewuster geworden van wat ze precies willen eten. Ze willen bijvoorbeeld weten of het vlees van een dier dat voor consumptie bestemd is, op een diervriendelijke en verantwoorde manier tot stand is gekomen.

De conventionele droogvoer voor huisdieren blijft voor vele een mysterie! Wat voor ingrediënten zitten erin, wat zijn die anti oxidanten en wat zijn de hoeveelheden (percentages) aan vleespoeders. En waar komt het erin verwerkte dierlijke bijproducten of misschien het ‘vlees’ vandaan was is afgekeurd komt het uit vage landen? Vragen die u zich bij BioMa nooit hoeft te stellen.

Mensen worden de laatste tijd steeds meer bewuster in wat ze precies wel of juist niet willen eten. Ze denken wat er op een etiket staat ook in zit maar schijn bedriegt.

 • Waar komt bijvoorbeeld het vlees van het dier feitelijk vandaan die in poeder brokken worden verwerkt?
 • Was het voor consumptie bestemd of was het afgekeurd of kwam het een geïmporteerde land?
 • Hebben de dieren op een diervriendelijke manier wel geleefd?
 • Zijn de dieren op een diervriendelijke manier vervoerd?
 • Wat hebben deze dieren voor voedsel gekregen?
 • Hebben deze dieren allerlei medicijnen gehad en welke?
 • Wat voor ingrediënten zitten in andere vlees producten waarop alleen op staat vermeld compleet?
 • Waarom stoppen ze bv strottenkoppen en vele longen in andere vleesproducten en merken?
 • Wat zijn primixen?
 • Wat zijn anti oxidanten en wat hoeveelheden (percentages) zit ervan in?
 • En waar komt het erin verwerkte dierlijke bijproducten vandaan en waarom stoppen ze dat erin?
 • Wat zijn dierlijke bijproducten feitelijk gezien en hoe haalt men dat op?

Vragen die u zich bij  Dogs Business onder het merk BioMa nooit hoeft te stellen. Daar is alles puur natuurlijk, we vermelden en stoppen geen ingrediënten die geen of weinig voedingstoffen bezitten erin! We melden alles wat er wel of niet in komt en dat maakt ons product mooier, anders en iets duurder dan de rest. Maar men heeft er minder van nodig.

Allereerst zullen ze er enorm van genieten van het vlees en dat ziet u terug hoe ze eten tegenover bv droog voeren. Honden die lange tijd op droogvoer gestationeerd kunnen de eerste keer wat vreemder naar al dat vlees aankijken en ruiken er goed naar. Maar vele honden gaan er meteen voor of geef ze even de tijd en/of giet wat kokend water over en laat het even afkoelen. De reuk die eraf komt doet menige hond watertanden. Eenmaal de smaak te pakken lusten ze geen brokken meer en willen niks anders meer dan alleen nog vlees, botten en organen: BioMa!

Honden krijgen binnen enkele dagen of weken een superieure en positieve energie huishouding voor terug, geheel gratis.

Heeft u bv een ruikende hond, is de conditie van het vacht slecht en dof of hebben ze weinig energieën?

Ze krijgen alles weer terug en de bekende ruikende lucht gaat binnen enkele weken weg. Ze worden energieker maar voornamelijk gaat het ook om dit! Het is een super lekkere feestvleesmaaltijd tegenover droge poederbrokken. En met heel veel extra voordelen voor zowel mens en dier krijg je u er gratis bij.

De volgende veelvoorkomende positieve werking van vlees, botten en organen voor honden en katten is:

• bijna tot geen huidproblemen: jeuk, schilfers, talg bulten, hotspots, eczeem, vette of droge huid

• bijna tot geen ontstekingen: oorontsteking of chronische blaasontstekingen;

• bijna tot geen vachtproblemen: overmatig verharen, stinkende vacht de bekende hondenlucht, kale plekken en een doffe vacht;

• bijna tot geen maag/darmkanaal: buikpijn, stinken uit de bek, veel vieze scheten;

• bijna tot geen traanogen;

• bijna tot geen slechte weerstand waardoor er maar iets verkeerds gaat en de hond gaat al snel naar een dierenarts toe. Zitten ze op vlees, botten en organen  bouwen ze een sterkere en betere weerstand op en moedernatuur doet de rest;

• bijna tot geen ontstoken tandvlees en tandplak! Omdat ze nu veel meer natuurlijke bacteriën opbouwen die dit juist tegen gaat;

• bijna tot geen anaal klierproblemen;

• geen groeipijnen bij jonge en puppy honden!;

• bijna tot geen slechte ontlasting of heel veel of vaak poepen en/of dunne ontlastingen. Voorbeeld van 1 kg vlees blijft er ongeveer 2oo a 250 gram ontlasting over;

• bijna tot geen problemen met de pancreas, nieren of lever;

 • bijna of geen suikerziekte, obesitas of overgewicht of juist geheel niet. Mits ze geen andere suikers toegediend krijgen die van bv snacks van granen, mais of rijst afkomstig zijn;

fat.dog.3

Volgens genetische DNA-onderzoeken zijn er maar vier verschillende groepen hondenrassen te onderscheiden, en stammen allemaal van de wolf af. Vergelijkt men de spijsvertering van wolven en wilde katten aan die van hun gedomesticeerde tegenhangers. Dan zien we het verteringsproces en eet behoeftes niet mee zijn veranderd!

Feitelijk zien we bij alle onderzoeken terug. Dat voedsel van honden identiek zou moeten zijn aan dat van de wolf. Voor katten is dat uiteraard gelijk aan die van wilde katten. Wolven en wilde katten eten voor 95% hele prooidieren inclusief de karkas op.

Wij van Dogs business hebben alles in een mix gestopt gemakkelijk en super gezond. Klik hier waar onze producten nu te koop zijn.